کد مطلب: 172147
جهانبين نيوز گزارش مي‌دهد
مُهر بي‌مِهري مسکن مهر، بر پيشاني متقاضيان چهارمحالي
تاریخ انتشار : 1396/06/04 13:03:17
نمایش : 1344
مسکن مهر پروژه‌ايي که در دولت قبل کليد خورد و در آن زمان استقبال خوبي از سوي قشر ضعيف از آن شد، اما امروز متقاضيان آن با کمبودها و مشکلات بسياري دست به گريبان هستند.
به گزارش هفت چشمه به نقل از  جهانبين نيوز؛ با انتخاب مجدد آخوندي به وزارت مسکن و راه و شهرسازي، اميدها براي به نتيجه رساندن مسکن مهر ناکام ماند، آخوندي که در ابتداي وزارت خود در دولت يازدهم با مزخرف خواندن طرح مسکن مهر، مُهر توقفي برروند تکميل اين پروژه‌ها زد موجب رکورد شديد وضعيت مسکن مهر در سراسر کشور شد.

عدم اعتقاد وزير مربوطه به اين طرح که شايد بتوان آن را يکي از نقاط قوت دولت گذشته و يکي از مهم‌ترين طرح‌هاي دولت‌هاي بعد از انقلاب دانست که در آن با محوريت محروميت‌زدائي و توجه به قشر ضعيف و کم‌درآمد جامعه اجرايي شده بود، در وضعيت اسف‌بار کنوني مسکن و همچنين رکورد در بازار مسکن بي‌تاثير نبود.

تفکر بي‌توجهي به قشر ضعيف جامعه تنها به دليل سياست‌هاي دولت‌هاي بعد از انقلاب بوده است که عمدتا بر مبناي توسعه‌گرائي بوده و در آن مستضعفين و مردم کم‌درآمد را لشگر قابلمه به دست ناميده و له شدن اين قشر در زير چرخ توسعه را امري عادي مي‌گماشتند و قطعا چنين وزيري برآمده از چنين تفکري است.

اين در صورتي است که اين طرح بدان گونه برنامه‌ريزي شده است که در آن افرادي که هيچ‌گاه به صاحب خانه شدن فکر هم نمي‌کردند اکنون با طرح مسکن مهر با مبلغ ناچيز صاحب خانه شدند.

هرچند که اين طرح نيز از دايره نقد خارج نيست و به حتم مشکلات و ضعف‌هايي داشته اما اهميت اتمام آن در دولت دوازدهم بر هيچ کس پوشيده نيست. اهميت مسکن مهر آنجا تجلي مي‌يابد که رهبر معظم انقلاب اسلامي در يکي از ديدارهاي خود با رئيس‌جمهور و اعضاي هيأت دولت يازدهم، پانزده توصيه به دولت داشتند که آخرين توصيه ايشان توجه جدي براي تکميل مسکن مهر بود.

حضرت آيت الله خامنه‌اي در اين ديدار فرمودند: اگر احتمالاً با اصل طرح مسکن مهر و يا نحوه تزريق اعتبارهاي بانکي به آن مخالفتي وجود دارد، اما اين را هم بدانيم که اکنون چند ميليون نفر چشم انتظار تکميل مسکن مهر هستند و بايد اين کار به طور جدي پيگيري شود و به اتمام برسد.

دولت يازدهم با آغاز به کار خود تمايل چنداني براي ادامه اين طرح نداشت به طوري که تصميم گرفت نام اين طرح را از مسکن مهر به مسکن اجتماعي تغيير دهد و عملا هيچ حرکتي در راستاي تکميل و به ثمر رساندن طرح مسکن مهر صورت نپذيرفت، شواهد حاکي از آن است که با انتخاب مجدد آخوندي اين روند قطعا ادامه خواهد داشت در استان‌ها نيز به وضوح نبود اراده کافي براي تکميل اين طرح به چشم مي‌آيد.

تعاوني‌ها پاي متقاضيان مسکن مهر را به دادگاه باز کردند

محمد هاشمي يکي از ساکنان منطقه منظريه در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ تعاوني‌ها را يکي از معضلاتي دانست که مردم در مسکن مهر با آن دست و پنجه نرم مي‌کنند و عنوان کرد: برخي تعاوني‌ها به نمايندگي از مردم اقدام به ساخت و تحويل مسکن به مردم مي‌کنند، تعاوني‌هايي که عمدتا به دليل ناآگاهي و نداشتن علم و توان اين کار موجب برهم زدن آرامش و نگراني مردم و باز شدن پايشان در دادگاه شده‌اند.

وي ادامه داد: افرادي که به کمک مسکن و شهرسازي اقدام به تاسيس تعاوني کرده و به ساخت واحدهاي مسکن مهر پرداخته‌اند بعضا داراي حداقل سواد ممکن و توانايي‌هاي لازم در امر ساخت و ساز نبوده و بخاطر سود قابل توجهي که از اين امر عايد آنان مي‌شد اقدام به تاسيس تعاوني و دريافت پول از مردم کرده‌اند با اين وجود بعد از نزديک به ۱۰ سال هنوز براي تحويل واحدها اقدام نکرده‌اند و اين وضعيت سختي را براي زندگي ما ايجاد کرده است.

مردم بايد پاسخگوي ناکارآمدي و اشتباهات تعاوني‌هاي مسکن مهر در پرداخت وام‌ها باشند

مصطفي قادري يکي ديگر از ساکنان منظريه با ابراز نگراني از روند تقسيط وام‌هاي مسکن مهر در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ عنوان کرد: به دليل تاخير در تحويل مسکن و همچنين ارائه سند به صاحبان مسکن‌ها، در قسط‌بندي وام مسکن تاخير بوجود آمده است.

وي اضافه کرد: تاخير در قسط‌بندي وامي که از بانک دريافت شده معضل بزرگ‌تري به نام سود مشارکت را گريبان‌گير مردم مي‌کند، بانک در دريافت وام خود طرف حساب خود را فقط مردم مي‌دانند و عملا اين مردم هستند که بايد پاسخگوي ناکارآمدي و اشتباهات تعاوني‌ها باشند و اين يعني بي‌تدبيري مسئولين در نظارت بر روند اجاريي اين پروژه.

کيفيت مصالح استفاده شده در مسکن مهر نامطلوب است

رضا براتيان با اعلام نارضايتي از کيفيت مسکن‌هاي مهر در استان در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: کيفيت مصالحي که در ساخت واحدها استفاده مي‌شود باعث نارضايتي مردم از تعاوني‌ها شده است، برخي تعاوني‌ها صرفا بخاطر بدست آوردن سود قابل توجه اقدام به بکار بردن مصالحي با کيفيت درجه سه و حتي مصالح دورريختني کارخانه‌ها کرده‌اند.

وي با ابراز تاسف از نبود نظارت صحيح ادامه داد: مثلا بر ساخت واحدها نظارت مي‌شود غافل از اينکه يا بايد در وجود ناظر شک کرد و يا در نوع نظارت بر ساخت و ساز واحدها که اگر نظارت بود اين مصالح بي‌کيفيت در منازل مردم استفاده نمي‌شد.

ضعف قانون‌گذاري و نظارت را مشکل اصلي مسکن مهر

يکي از کارشناسان طرح مسکن مهر در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ نيز ضعف قانون‌گذاري و نظارت را مشکل اصلي مسکن مهر در استان ناميد و گفت: مهم‌ترين چيزي که اکنون موجب اين سوءاستفاده‌ها و بي‌تدبيري‌ها در خانه‌دار کردن مردم شده ضعف در قانون و قانونگذاري است با نگاهي مختصر بر اساسنامه‌ها و قوانين مربوط به تعاوني‌ها براحتي منافذي که باعث دور زدن قوانين مي‌شود مشخص شده و در دسترس افراد سودجو قرار مي‌گيرد.

وي ادامه داد: همين امر باعث ورود متعدد دستگاه قضا به عملکرد تعاوني‌هاي مسکن مهر شده است که به دليل آشنايي با راه‌هاي دور زدن قانون توسط تعاوني‌ها قاطبه پرونده‌هايي که بخاطر سوءاستفاده به دادگاه رجوع داده شده است همواره به سود تعاوني‌ها تمام شده و اين تعاوني‌ها بدون احقاق حق مردم اعلام انحلال کرده و براي هميشه از چنگ قانون مي‌گريزند.

به گزارش جهانبين نيوز؛ اميد است دولت که در ايام انتخابات با شعار ادامه دادن طرح مسکن مهر بر سرکار آمده‌ و اين طرح را مزخرف خواند، در دولت دوازدهم اين مشکلات را برطرف کرده و کمک قابل توجهي براي خانه‌دار کردن مردم کنند شايد بدين وسيله حداقل، باري از دوش مردم بي‌بضاعت و مستضعف که تنها در روياي خود به خانه‌دار شدن فکر مي‌کردند و اکنون روياي خود را قابل دستيابي مي‌بينند برداشته شود و برخي که سال‌هاست منتظر تکميل و تحويل منزل خود هستند را از چشم اتنظاري نجات دهد.

انتهاي پيام/1028ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg